divendres, 28 de març del 2014

Jaume Funes escriu per als adolescents


Avui he llegit a Twiter que Jaume Funes acaba de publicar el seu darrer llibre “Álex no entiende el mundo“. Aquesta vegada no adreçat a nosaltres, els adults, sinó a ells, els adolescents. Rosa Sensat informa de la seva presentació el proper dijous 10 d’abril 2014

Segons el mateix Funes, les quatre idees que travessen tot el llibre, expressades a través dels mateixos adolescents, com a ell li agradaria són :

  • T'agradi o no has de fer-te preguntes. Inevitablement hauràs de construir les teves respostes. Sempre hauràs de lluitar per tal que et deixin prendre decisions. Vigila perquè hi ha molts interessats en què no pensis. És fàcil que et venguin velles i fàcils respostes. Per als més grans sempre seràs un menor .
  • Preguntes, respostes i decisions tenen a veure en primer lloc amb tu mateix, amb anar aclarint i amb descobrir la pròpia felicitat .
  • Preguntes, respostes i decisions tenen a veure amb els altres . No hi ha felicitat sense amics . Ser jove vol dir acceptar el dret de molts a ser-ho. El present i el futur són pura barreja .
  • Preguntes, respostes i decisions tenen a veure amb el món en què ens toca viure, amb la societat en què estem. Sembla especialment carrossa, acabarà destruint el planeta, es basa en la desigualtat i la injustícia .
Haurem d'esperar a les vacances, no surt publicat fins el 15 d'abril.